Precis som med andra hundar ska man tänka igenom inte bara om man vill ha en hund, utan vad för slags hund man vill ha innan man tar hem en Jack Russell Terrier. Som namnet säger är det en terrier, det är inte en hund som vill ligga i soffan hela dagarna. Det är en hund som måste få arbeta för att inte bli för stimmig. En terrier kväver både fysiskt och mentalt arbete för att må bra den behöver en ägare som kan sätta hunden i arbete. En Jack Russell Terrier är en lite ras som används till många olika saker, en av de vanligaste aktiviteterna som en Jack Russell Terrier används till är jakt och spårning. Även agility och lydnad är populärt att träna med hundrasen.

Olika karaktärsdrag hos en Jack Russell Terrier

Beroende på vad för Jack Russell Terrier man vill ha är det bäst att kolla
Parson_Russell_Terriermed olika uppfödare för att se vilka drag just den kenneln har avlat på. Det mer generella dragen är att det är en livlig, lekfull och väldigt modig hund som fortfarande kan vara lugn när den är i hemmet. Idag kan även Jack Russell Terriern ställas ut då rasen är SKK-godkänd. Dock ska man vara medveten om att där finns två sorters av denna ras, vissa har korta ben och samma utseende som en Parson Russell Terrier och registreras inte i SKK, om dessa ska ställas ut görs det under benämningen blandras.

Med tanke på att Jack Russell Terriern kan användas till en mängd olika aktiviteter, är så pass liten och lätt att ta med sig samt har väldigt låga krav på pälsvård är det en väldigt trevlig hund att ha att göra med och som enligt hundoptimisten.se kan vara botemedlet mot sorg och depresioner. Samtidigt är det en väldigt snäll och lugn hund som idag är en av det populäraste terrier raserna i Sverige.