Spel för hundar av Nina Ottosson

Nina Ottosson är grundaren av ett företag (med samma namn) vars fokus ligger på hundleksaker som ska aktivera hunden både mentalt och fysiskt. Företaget har även lanserat spel för katter, men deras fokus ligger på hundleksaker.

Leksakerna eller spelen ska även hjälpa till att bygga ett starkare förhållande mellan hunden och ägaren. Oftast är dessa spel inget hunden kan plocka fram spelsjälv och leka med, utan matte eller hussen måste hjälpa till på den fronten. Har man fler en en hund i hushållet kan det vara bra att hålla undan hundarna så att de en åt gången får en chans att tänka till utan stressen av en annan hund.

Ett roligt spel tillsammans med hundar

Det kan vara kul att låta hundarna tävla mot varandra, till exempel kan man ta tiden på hur snabbt de löser det och se vem som är snabbast. Två vänner med vars en hund kan även slå vad om vems hund som kommer att vara snabbats. För hundarna är detta inget problem, allt de ser med dessa spel är att om de lyckas tänka ut lösningen hittar de godbitar. Ju fortare de löser sitt spel ju fortare får de godis.

Att aktivera sin hund på detta sättet kan vara fördelaktigt både för hunden och hundföraren. Hunden känner sig stimulerad utan att ägaren behöver dra ut sig själv och sin hund i ösregnet. Eller så kan det helt enkelt vara något kul man gör tillsammans på en tråkig kväll istället för att hunden sover och ägaren sitter och tittar på något tråkigt på TVn.

Att se spelen som en lite utmaning för ägare och ta tiden på hunden och se hur den gör jämfört med andra kan vara kul, och motivera till att göra fler liknade spel. Har ägaren kul med det är det ännu bättre för hunden som blir aktiverad oh stimulerad på det sättet den behöver.