Då Jack Russell Terriern, eller även Parson Russell Terrier, har en jaktinstinkten gör det att den gärna tar små gnagare som råttor och möss så passar den bra som en stallhund. Detta är ett drag som många stallmänniskor med hund föredra då varken mössen eller råttorna är något man vill ha i stallet.

Även om rasen i sig är väl anpassad som stallhund är det viktigt att ta med i beräkningarna att alla hundar är individer. Även Parson Russell Terrier måste lära sig att vara i stallet, speciellt om det kommer att förväntas av hunden att den ska kunna sysselsätta sig själv undertiden. Visa hundar kan inte lära sig att vara i närheten av hästar, för en stor hund kanske det räcker med att bli sparkad eller trampad på en gång för att inse att hovarna är farliga.

Andra hundar kanskeStallhund aldrig lär sig detta, en Jack eller Parson Russell Terrier som är så liten kan inte ta en spark av en häst på samma sätt som en stor och tung hundras. Det borde även tänkas på att katter finns i mängder i och runtom stall, om hunden inte kan hantera katter är stallet inte rätt ställa för den att vara lös. Förutom individuella drag så lämpar sig Russell Terrierna väldigt bra för stall överlag. Så länge som den får lite tid som valp på sig att anpassa sig till stallet.

Parson Russell Terrier är en perfekt stallhund

När Jack Russell Terrier diskuteras i generella drag brukar alla tre versioner inga, de låg och högställda Jack Russell Terrierna och Parson Russell Terriern. Detta betyder att även en Parson Russell Terrier kan självständigt röra sig fritt i och runt stallet medan ägaren är upptagen med hästen. En Parson Russell Terrier är speciellt populära med hästmänniskor då de inte har några problem med att hänga med hästen på ridturer. Då en Parson Russell Terrier var specifikt framavlade för att orka med att springa i skogen och jaga hela dagar, blir inte ett par timmar med en häst för mycket för dem.